Gaudir d’un habitatge mediterrani amb tancaments Technal

El projecte La Empordanesa, obra de l’empresa d’arquitectura de cicle complet PMP PRÊT‐À‐ PORTER CASES, consta de dos habitatges unifamiliars situats a la Costa Brava (Girona) on el caràcter fort del mar es reflecteix en les façanes imponents, de línies rectes i grans obertures. Els colors terra i els materials naturals permeten acollir la llum natural del lloc, aportant al projecte la calidesa i el confort que una llar necessita.

FITXA TÈCNICA

Projecte: La Empordanesa
Ubicació: Santa Cristina d’Aro (Girona)
Projecte: Toni Sáez (PMP PMP PRÊT‐À‐PORTER CASES)
Col·laboradors: Míriam Puig i Iris Puig
Industrial instal·lador Aluminier Technal: Aluviper 2002 SL
Solucions Technal: corredisses de fulla oculta Lumeal i Soleal, practicables Soleal
Fotografia: Bluecollectors (Projecte presentat en el marc del Palmarès Architecture Aluminium Technal 2019)

Els arquitectes d’aquest projecte, Toni Sáez juntament amb Míriam Sánchez i Iris Puig, han volgut superar l’adjectiu “estiuenc” i així construir una segona residència preparada per a convertir-se en un espai de desconnexió, pau i tranquil·litat tots els dies de l’any. Dos habitatges lluminosos, amb grans vidrieres per on entra – al llarg del dia – molt sol.

La distribució de les dues cases bessones es divideix en tres plantes -soterrani, planta baixa i primera planta dissenyades perquè ofereixin la major funcionalitat possible. Per això, el soterrani està pensat com a zona d’aparcament, neteja i instal·lacions, alliberant a la resta de la casa d’aquestes responsabilitats i es converteixi en un espai d’oci i tranquil·litat, on conflueixi la vida familiar. La planta baixa de l’habitatge està destinada, precisament, a aquest descans. En aquesta part es troben les habitacions, allunyades de les parts més transitades com són el menjador o la cuina, i es converteix en un espai privat i íntim. A més, en aquesta planta s’ha reservat un espai per a la piscina climatitzada interior, punt de reunió i connexió directa amb el jardí. L’opció de construir una piscina interior obeeix a la necessitat de no convertir els habitatges en cases estacionals.

Finalment, la primera planta queda reservada a les estades d’ús diürn com a menjador, saló i cuina i la suite principal, discretament amagada en un lateral per a aconseguir la privacitat necessària.

Finestres Technal per a gaudir del millor paisatge sense haver de renunciar al màxim confort

Els arquitectes han triat amb molta cura els materials protagonistes de l’habitatge entre els quals destaquen la fusteria d’alumini Technal. Els grans finestrals instal·lats aconsegueixen que es difumini la línia entre dins i fora, i que així l’habitatge connecti directament amb l’essència mediterrània. Tot això oferint, a més, el millor confort acústic i tèrmic.
Les dues gammes instal·lades són les finestres corredisses Lumeal i el model Soleal en versió corredissa i en practicable. Les dues, d’estètica elegant i discreta, aporten modernitat a l’obra, i funcionen molt bé amb l’aire minimalista i de disseny que la impregna. La corredissa de fulla oculta Lumeal està instal·lada en la planta baixa, i connecta directament amb el jardí, desdibuixant a la perfecció el camí dins-fora.

D’altra banda, el model Soleal s’ha instal·lat en la resta de les finestres, en forma de practicable i corredissa, com en la suite que dóna a la terrassa, aconseguint ampliar les vistes, fet que sembla que, quan es contempla el paisatge, no hi hagi una finestra enmig que s’interposi.

A més de la seva estètica, tots dos models ofereixen els màxims nivells de confort, estalvi energètic i seguretat. La corredissa Lumeal, per exemple, disposa del nivell de seguretat RC3, el més elevat del mercat en sistemes corredissos, gràcies a unes peces de reforç d’acer específiques que s’afegeixen al ferratge de tancament de la corredissa, per a evitar que la fulla es pugui aixecar i fer-la sortir del marc, així com forçar l’entrada pels laterals. Els perfils Technal ofereixen també el confort tèrmic, permetent estalviar energia tant a l’hivern com a l’estiu. Són, en definitiva, uns habitatges preparats per a gaudir-los en qualsevol moment de l’any, en un entorn privilegiat com és la Costa Brava.

Sobre Technal

Technal és avui una marca líder en sistemes de tancaments d’alumini. I ho és per la seva gran diversitat de solucions: finestres practicables i corredisses, portes, façanes, verandes, mallorquines, protecció solar, baranes …, per la seva innovació tècnica i en el disseny, per la qualitat de la matèria primera, per l’alta exigència en la fabricació i per la seva col·laboració amb els professionals més qualificats.

En aquest últim sentit cal destacar que a Espanya, França i Portugal, Technal ha configurat una xarxa de fabricants instal·ladors homologats, anomenada “Aluminier Technal”, que garanteix la millor fabricació i instal·lació dels seus tancaments.

Technal és una marca d’Hydro, una companyia global d’alumini integrada amb activitats de producció, venda i comercialització en tota la cadena de valor, des de la bauxita, l’alúmina i la creació d’energia fins a la producció d’alumini, productes laminats, extrudits i reciclatge (actualment ofereix Hydro CIRCAL amb un mínim de 75% de contingut de reciclatge postconsum). Amb seu a Noruega, la companyia té al voltant de 35.000 empleats en més de 40 països de tot el món. Amb més d’un segle d’experiència en producció de energia renovable, desenvolupament tecnològic i nombroses col·laboracions amb altres empreses al llarg dels anys.

Logo Technal
Més informació
Telèfon: 93 573 77 77
technal.es@technal.com
www.technal.és



Nota de l’editor

Aquest article va ser publicat originàriament a L’Informatiu número 364

Autoria de l’article

Deixa un comentari