Contracta, o l’art de fer senzilles les obres complexes

Entrevista a Josep Martínez Zaplana, empresari i fundador de CONTRACTA empresa de rehabilitació, construcció i edificacions.

Bon dia Josep, només entrar he vist quelcom diferent al rètol, jo diria que heu canviat la imatge de Contracta!

“Sí, ens va semblar que després de 25 anys teníem coses noves a dir i les volíem dir alt i clar. Per això vam iniciar un procés d’anàlisi amb l’equip i amb el suport d’una agència de comunicació: volem explicar Contracta als nostres clients d’una manera diferent a com ho havíem fet.”

Explica’ns què vol transmetre aquesta nova imatge

“El més important és que Contracta és una empresa consolidada i que aborda projectes grans amb la mateixa cura i atenció que quan vam començar. Una imatge forta, sòlida, com és l´empresa. Hem crescut amb un equip professional, tècnic i molt ben format en tecnologia, en innovació… Però no hem perdut la nostra vocació de fer cada projecte tenint molt clar que les obres han de ser fluïdes per als nostres clients. Nosaltres aportem coneixement, professionalitat i tota una sèrie de processos perquè així sigui. I d’aquí prové la frase que acompanya el nostre nou logo de marca: “Fem senzilles les obres complexes.”

És una declaració d’intencions?

Complicat….

“No, de fet és una promesa, la fem en cada projecte. Nosaltres planifiquem amb rigor a l’inici de cada obra i això ens permet afinar molt en les dates i terminis, i preveure per endavant molts dels imprevistos que poden passar. Però afegim un aspecte que és important: molts edificis han de seguir funcionant mentre nosaltres hi intervenim

“Sí, no és senzill. Però per complex que sigui el projecte intentem que per als clients no ho sigui. Et poso un exemple: si en un hospital cal rehabilitar una ala concreta, hem d’intentar que altres serveis no es vegin afectats i puguin seguir atenent als pacients.”

Amb què et quedaries dels 25 anys?

Quins projectes dels 25 anys destaques?

“Sens dubte em quedo amb dues coses importants: amb l’equip de persones que hem anat formant i amb el que seguim creixent. I amb la confiança que ens demostren els clients.”

“Tots! Cadascun té una mica de Contracta. Us convido a veure´ls a la nostra nova web.”

Parlem dels reptes de futur. On veieu les grans oportunitats decaraals propers anys al sector?

I quins són els reptes, més en concret, per Contracta?

“Per nosaltres el futur té una paraula clara: responsabilitat. En dos vessants igualment importants. El social, ja que les empreses hem de treballar per retornar a la societat uns valors importants de respecte per les persones, per la diversitat, pel tracte humà.

I d’altra banda, el mediambiental: des del nostre sector es pot treballar, i molt, pel respecte i la millora de la sostenibilitat mediambiental.”

“Un seria la flexibilitat. Els clients cada vegada ens demanen coses més ajustades a objectius concrets i hem de saber escoltar el que necessiten i donar-los solucions personalitzades. També tenim clar que seguim apostant per la innovació i la formació dels equips per seguir creixent. De fet, una de les accions per celebrar els nostres 25 anys ha estat establir un conveni de col·laboració amb la uPC, en el seu màster en rehabilitació, aportant fons per un projecte amb els que els alumnes aplicaran els nous coneixements i tecnologies.”

Gran Via de les Corts Catalanes, 645, 2n 2a
08010 Barcelona
Tel. 93 634 51 90
www.contracta.net

Nota de l’editor

Aquest article va ser publicat originàriament a L’Informatiu número 361- juliol, agost i setembre 2019

Autoria de l’article

Josep Martínez Zaplana

empresari i fundador de CONTRACTA, empresa de rehabilitació, construcció i edificacions Més articles

Deixa un comentari