“A Propamsa solem dir que no venem productes, venem solucions”

Fa un any vostè va ser nomenada com a nova directora general de Propamsa, una empresa amb més de 85 anys en el sector. Ens podria dir qui és Celia Pérez i quins reptes té per a Propamsa?

“Sóc una gallega, enginyera industrial i mare de dos nens, que portava treballant 22 anys en el Grup Molins, en concret en l’empresa de prefabricats, PRECON. Vaig començar, recent acabada la carrera, com a tècnic calculista d’estructures. Més endavant vaig dirigir l’equip comercial a Galícia i va ser quan vaig començar a conèixer millor com funcionava el sector de la construcció. A la fi de 2011 amb la incorporació d’una nova direcció general em van nomenar directora comercial d’edificació en tot el territori nacional. Vaig gaudir molt amb aquest treball, encara que l’època va ser molt dolenta perquè estàvem en plena crisi, a Espanya i per descomptat, al sector. M’agrada molt el contacte amb els clients i les relacions, és la manera que tens de saber i conèixer de primera mà què necessiten i què és el que més els preocupa i valoren.

“L’any passat des de Molins, em van oferir aquesta oportunitat i encara que implicava un canvi molt gran, no només a nivell professional sinó també personal (trasllat de residència a Barcelona) no vaig poder deixar d’acceptar-la. Crec que les persones ens movem per reptes i aquest era un gran repte per a mi.

“Els reptes que em plantejo per als pròxims anys és fer de PROPAMSA una empresa més moderna i àgil, sense perdre de vista el creixement i la rendibilitat. Considero que en l’entorn actual d’incertesa, complexitat i ambigüitat, hem de ser molt àgils per a adaptar-nos a tots els canvis i aprofitar les oportunitats que se’ns presenten, per a això necessitem una formació constant en els nous avenços tecnològics i estar molt a prop dels clients per a saber anticipar-nos al que necessitaran abans que ens ho demanin.”

Quins són els principals factors de diferenciació de l’empresa davant dels seus competidors?

“Tots els anys realitzem enquestes als nostres clients per identificar què és el que més valoren de PROPAMSA i veure on hem de millorar. Fonamentalment, els dos aspectes que més valoren els nostres clients són el rigor tècnic i el servei que oferim.

“Des del punt de vista tècnic, a PROPAMSA comptem amb un equip amb una dilatada experiència en l’estudi de materials i productes que participen en diversos comitès tècnics europeus. Tots els nostres productes compleixen els més alts estàndards de qualitat, estem certificats per diferents laboratoris com AENOR, el CStB de París (per a productes que comercialitzem a França), etc.

“Quant al servei, els clients no només valoren els temps de lliurament i la qualitat, sinó la proximitat i l’assessorament personalitzat que reben per part de l’equip tècnic comercial. Aquest aspecte és fonamental per a PROPAMSA, en PROPAMSA no venem un producte, el que venem són solucions i sistemes.”

Quina gamma de productes i sistemes ens pot oferir Propamsa? Quines són les solucions més buscades pels seus clients?

“Oferim al mercat una gran gamma de productes repartida en 8 línies: paviments, col·locació de ceràmica: adhesius i juntes, revestiments de façana, aïllament tèrmic per l’exterior (sistema SAtE), reparació i reforços per al formigó i sistemes d’impermeabilització. A part, amb la incorporació de BEtEC en el 2010 ampliem la nostra línia de productes especials que ens aporten un ampli ventall de solucions de morters d’alta tecnologia per a ancoratges, reforços d’estructures, segelladors, etc.

Com podeu veure, tenim una àmplia gamma de productes que ens permeten oferir al professional solucions des de l’inici al final de l’obra. Tota la informació tècnica dels nostres productes està disponible i es pot consultar en la nostra web www.PROPAMSA.es”

A part d’aquesta gran gamma de productes, quins altres serveis estan disponibles per als vostres clients?

“A PROPAMSA solem dir que no venem productes, venem solucions. Per a això comptem amb equip comercial i tècnic que assessora i forma als nostres clients i als clients dels nostres clients. Aquesta formació la fem en les nostres instal·lacions i també a la “casa” dels nostres clients. Els ajudem, trobant la millor solució tècnica constructiva a la necessitat que tinguin, també oferim l’ajuda en l’arrencada de l’obra, desplaçant als nostres tècnics per poder formar al personal a peu d’obra.”

Quina és la vostra política en relació amb la conservació i la sostenibilitat del medi ambient?

“A PROPAMSA estem molt orientats en el desenvolupament d’una construcció sostenible. Els nostres esforços estan focalitzats a desenvolupar productes que contribueixin a:

  • L’increment de l’eficiència energètica dels edificis.
  • L’augment de la vida útil dels productes i les solucions constructives.
  • La reducció de l’ús dels recursos energètics durant la fabricació i la posada en obra dels materials.
  • L’augment de la seguretat i salut dels seus empleats, clients i conjunt de la societat.

Propamsa es dedica a productes especials per a obra nova, rehabilitació i reparació d’estructures, quins altres productes hi ha en el catàleg de Ciments Molins?

“PROPAMSA es dedica fonamentalment a fabricació, comercialització i distribució de formigó i àrid. Fa uns anys van crear una línia d’eco-materials que contribueixen a l’augment de la sostenibilitat en el sector de la construcció. Són productes basats en el reciclatge i valorització de residus que aporten solucions mediambientals sostenibles.

CMI amb més de 90 anys d’història fabricant ciment portland i aluminiat de calci, és una de les fàbriques més modernes d’Europa a Sant Vicenç dels Horts, també PROPAMSA i finalment, i no menys importants, les diferents fàbriques internacionals que té el grup a tot el món.”

PROPAMSA
Manel Soler Caralps
Responsable Marketing
y Comunicación
+34 93 680 60 42
www.cemolins.es

Nota de l’editor

Aquest article va ser publicat originàriament a L’Informatiu número 361- juliol, agost i setembre

Autoria de l’article

Cèlia Pérez

directora general de Propamsa Més articles

Manel Soler Caralps

Responsable de Marketing y Comunicación de Propamsa Més articles

Deixa un comentari