Oficines 1991-2016

Us presentem la segona monografia de L’informatiu que recull els reportatges publicats al llarg de 25 anys en la secció d’anàlisi d’obra. Aquests articles s’aniran agrupant per tipologies d’edificis i en les quals es destacaran els aspectes arquitectònics, constructius i econòmics de les obres. En la primera es van publicar les biblioteques, una arquitectura de l’àmbit de la cultura. En aquesta segona hem agrupat les oficines o el que podem anomenar l’arquitectura del treball i en números següents seguiran els habitatges plurifamiliars i unifamiliars, edificis industrials, edificis sanitaris i esportius, etc. El lector hi trobarà els articles tal com van ser publicats i per ordre cronològic. La publicació facsímil s’acompanya amb articles complementaris sobre la tipologia escollida, així com un comentari dels mateixos edificis que hem tornat a visitar anys després, per veure com han suportat el pas del temps. Finalment, fem una anàlisi conjunta de totes les obres, a manera de resum, de manera que puguin ser de màxima utilitat per al nostre dia a dia professional.

Volem agrair la col·laboració de promotors, projectistes, directors d’execució, caps d’obra, empresaris i la resta d’agents que han intervingut en cadascuna de les obres publicades, així com dels propietaris i usuaris. La seva atenció, les explicacions, la informació i l’amable acompanyament durant les visites als edificis han estat la clau que ha permès la preparació dels reportatges. La seva publicació a L’informatiu ens han permès posar en valor els treballs realitzats, així com la difusió del coneixement adquirit entre el col·lectiu professional. A tots ells, moltes gràcies.

L’equip de redacció de la secció d’anàlisi d’obra (que s’ha anat renovant al llarg dels anys) ha estat conformat per Joan Sabaté, Xavier Aumedes, Enric Peña, Xavier Oliva, Vicenç Font, Cristina Arribas, Jordi Olivés, Anna Moreno, Elisabeth Serra i Josep Olivé. Les fotografies són majorment de Javier Garcia-Die (Chopo).

Autoria de l’article

Carles Cartañá

Arquitecte tècnic col·legiat núm. 6.600 i director de L’informatiu. Més articles

Deixa un comentari